Zâmbetul perfect este mai aproape decât crezi!

Obține un zâmbet impecabil cu ajutorul ortodonției.

Ortodontia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu corectarea poziției dinților și a maxilarelor în scopul îmbunătățirii funcției orale și estetice. Această specialitate se concentrează pe diagnosticarea, prevenirea și tratamentul anomaliilor dentare și craniofaciale, precum și pe îmbunătățirea aliniamentului și funcției masticatorii.

Pacienți fericiți
0 +
Clinici Dentare
0
Ani experiență
0 +
Implanturi inserate
0 +

Tipuri de aparate ortodontice

Cazuri generale

Aparat dentar invisaling

În ultimele decenii, tehnologia în domeniul ortodonției a avansat semnificativ, iar una dintre inovațiile majore care a captat atenția este tratamentul cu Invisalign. Această metodă revoluționară de corectare a dinților a devenit preferată de mulți pacienți și ortodonți din întreaga lume datorită numeroaselor sale avantaje. Iată câteva dintre ele:

Invizibilitate

Bretelele tradiționale sunt vizibile, dar Invisalign, cu aliniatori din plastic transparent, este practic invizibil, oferind pacienților o opțiune discretă pentru corectarea zâmbetului fără impact asupra esteticii lor.

Confort

Invisalign este creat din plastic neted, evitând muchii ascuțite sau fire care ar putea irita gura. Față de bretelele tradiționale, care pot cauza ulcerări și iritații, Invisalign oferă un confort sporit în timpul purtării.

Removabilitate

Invisalign oferă avantajul de a îndepărta aliniatorii pentru a permite pacienților să mănânce și să își facă igiena orală fără restricții. În comparație, bretelele tradiționale implică evitarea anumitor alimente și pot dificulta igiena orală.

Prognoză mai precisă

Invisalign folosește tehnologie avansată de scanare și planificare digitală pentru a prezenta o imagine precisă a mișcării dinților în timpul tratamentului. Aceasta asigură un control mai detaliat al rezultatelor și oferă pacienților o previzualizare clară a așteptărilor.

Timp de tratament mai scurt

Tratamentul Invisalign poate în unele cazuri fi mai rapid decât cel cu bretele tradiționale, datorită tehnologiei avansate ce poate diminua timpul necesar pentru obținerea rezultatelor dorite. Durata exactă depinde de fiecare caz în parte.

Monitorizare mai ușoară

Invisalign utilizează tehnologie digitală, facilitând monitorizarea progresului tratamentului pentru pacienți și ortodonți. Schimbarea regulată a aliniatorilor conform planului permite ajustări fine și adaptare rapidă la evoluția dinților.

Aparat dentar lingual invizibil

Aparatul dentar lingual este o opțiune ortodontică care se diferențiază prin faptul că brațele aparatului dentar sunt montate pe partea din spate a dinților, aproape de limbă. Această poziționare face ca aparatul să fie practic invizibil atunci când cineva zâmbește sau vorbește, deoarece brațele și firele sunt ascunse în spatele dinților. Iată câteva caracteristici și avantaje ale aparatului dentar lingual:

Estetică

Principala atracție a aparatului dentar lingual este faptul că este invizibil în timpul utilizării, deoarece este poziționat pe partea din spate a dinților. Acest lucru îl face o opțiune populară pentru cei care doresc să își corecteze zâmbetul .

Confidențialitate

Pacienții pot avea încredere că aparatul lor dentar nu va fi evident atunci când vorbesc sau zâmbesc în public, ceea ce poate îmbunătăți nivelul de încredere și confort în situații sociale.

Eficiență ortodontică

Aparatul dentar lingual este la fel de eficient ca și alte opțiuni ortodontice în corectarea problemelor dentare, cum ar fi dinții strâmbi, mușcăturile încrucișate sau alinierea incorectă a maxilarelor.

Aparat dentar autoligaturant

Aparatele dentare fixe autoligaturante sunt o inovație în domeniul ortodonției și prezintă mai multe avantaje în comparație cu aparatele dentare tradiționale care folosesc legături elastice pentru a menține arcurile în poziție. Iată câteva dintre aceste avantaje:

Timp de tratament mai scurt

Aparatele dentare fixe autoligaturante au tendința de a necesita mai puține vizite la cabinetul dentistului pentru ajustări, ceea ce poate duce la un timp de tratament mai scurt în comparație cu aparatele dentare tradiționale.

Disconfort redus

Deoarece nu sunt necesare legături elastice care să strângă dinții, aparatele autoligaturante pot oferi o experiență mai confortabilă pentru pacienți, cu mai puțin disconfort și iritație.

Îmbunătățirea igienei dentare

Aparatele autoligaturante au un design mai simplu și mai neted în comparație cu aparatele dentare tradiționale, ceea ce face mai ușor de curățat dinții și gingiile. Aceasta poate reduce riscul de formare a placii bacteriene și carii dentare.

Estetică îmbunătățită

Aparatele dentare autoligaturante pot fi mai discrete decât cele tradiționale, deoarece unele modele au un profil mai subțire și nu necesită legături elastice colorate.

Eficiență mai mare

Aparatele autoligaturante pot exercita o presiune mai constantă și mai uniformă asupra dinților în timpul tratamentului, ceea ce poate duce la rezultate mai precise și mai rapide în corectarea poziției dinților

Reducerea riscului de deteriorare a dinților

Deoarece aparatele autoligaturante nu necesită legături elastice care să se întindă sau să se rupă, există un risc mai mic de deteriorare a smalțului dentar sau de rupere a legăturilor în timpul tratamentului.

Aparat dentar metalic clasic

Aparatele dentare fixe autoligaturante sunt o inovație în domeniul ortodonției și prezintă mai multe avantaje în comparație cu aparatele dentare tradiționale care folosesc legături elastice pentru a menține arcurile în poziție. Iată câteva dintre aceste avantaje:

Durabilitate

Aparatele dentare metalice sunt extrem de durabile și pot rezista presiunii exercitate în timpul tratamentului ortodontic.

Eficiență

Aparatele dentare metalice sunt eficiente în corectarea unei game variate de probleme ortodontice, inclusiv dinți strâmbi, supraocluzie, subocluzie și mușcături încrucișate.

Cost redus

În general, aparatul dentar metalic clasic este mai accesibil din punct de vedere financiar în comparație cu alte opțiuni de tratament ortodontic.

Aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este o opțiune alternativă la aparatul dentar metalic clasic și este proiectat pentru a fi mai discret și mai estetic. În loc de brațe metalice, acest tip de aparat dentar utilizează brațe ceramice sau dintr-un material transparent, ceea ce îl face mai puțin vizibil în gură.

Estetică discretă

Aparatul dentar ceramic oferă un aspect mai plăcut, având brackeți care se aseamănă culorii dinților.

Confort sporit

Brackeții de ceramică sunt netezi, reducând riscul de iritații și oferind un nivel mai ridicat de confort.

Eficiență și durabilitate

Aparatul dentar ceramic corectează eficient poziția dinților, fiind totodată durabil și rezistent.

Aparat dentar safir

Aparatele dentare cu brațe din safir sunt una dintre cele mai avansate opțiuni în tratamentul ortodontic și sunt cunoscute pentru estetica lor superioară și durabilitatea lor.Cristalele de safir sunt extrem de durabile și rezistente la decolorare, ceea ce înseamnă că aparatul dentar va păstra aspectul său clar și translucid pe toată durata tratamentului ortodontic.

Estetică discretă

Brackeții din safir sunt translucizi, oferind un aspect mai puțin vizibil și o estetică plăcută.

Durabilitate și rezistență

Materialul din safir este dur și rezistent la decolorare, asigurând un aspect constant pe durata tratamentului ortodontic.

Confort îmbunătățit

Brackeții din safir sunt netezi și moi la atingere, reducând riscul de iritații și oferind un confort sporit pacienților.

Suntem pregătiți să modelăm zâmbete de invidiat.

Dacă simțiți ca aveți nevoie de o vizita la un doctor a cărui pasiune depășește orice standarde, intr un mediu de lucru modern și eficace, va așteptam cu drag in Pitești la clinica dentara Dental Prime!

dp_Icon

Clinica Dentară Pitești

Aici la Dental Prime, suntem 100% pe nevoile pacientului. Fiecare diagnostic este atent gândit și proiectat, luând in calcul toate cerințele si necesitățile pacientului.

Ce spun pacienții nostri

Recenzii & Testimoniale

Emanuel Petrica
Emanuel Petrica
2024-05-27
Recomand cu încredere. Servicii foarte bune. Perosnal de nota 10.
Ilie Velcea
Ilie Velcea
2024-04-30
Mulțumesc domnului doctor de la Dental Prime pentru lucrarea executata! Recomand cu încredere acesta clinica! Mulțumesc personalului Dental Prime!
Cristian Dima
Cristian Dima
2024-04-19
Servicii si calitate de top !!! The best doctor in town !
Dică Cristiana
Dică Cristiana
2024-04-19
Servicii de inalta calitate!!!
Antonia Comanescu
Antonia Comanescu
2024-04-04
Am avut cea mai frumosa experienta din viata mea alaturi de o echipa de profesionisti! Mi.au dat incredere in sine prin zambetul perfect realizat! Va multumesc din suflet!! ❤️❤️ Recomand cu toata increderea Dental Prime!!!
Robert Baciu
Robert Baciu
2024-03-14
De cum intri pe usa acestei clinici esti întâmpinat cu o energie foarte buna. Toata lumea este foarte zâmbitoare. In decursul anilor am trecut pragul multor clinici, si am trecut prin mainile multor medici, insa aici am gasit clinica stomatologica care se potrivește cel mai bine pentru mine. Domnul Doctor Paul Oltean, te ajuta prin discutiile cu dansul sa treci peste teama de “dentisti” si de durere in urma actului medical, lucrand cu o grija foarte mare iar impreuna cu echipa sa profesionistă are grija ca oricine ii calca pragul sa plece cu zambetul pe buze. Curatenia, grija, actul medical, oferta stomatologică si imagistica, sunt la cele mai inalte cote. Va recomand sa veniti si doar pentru o consultație, eu am ramas placut impresionat.
Contact
Bună ziua, cum vă putem ajuta ?