De ce apare durerea dentară?

De ce apare durerea dentară?

V-ați intrebat vreodată de ce apare durerea dentară când mușcați din înghețată?
Sensibilitatea dinților poate apărea la orice vârstă. De multe ori, factorii pe care îi putem influența sunt chiar cauza acestei sensibilități. Iată cele mai des întâlnite cauze:

Periaj greșit:

Uneori sensibilitatea apare din cauza periajului. Daca aplicati prea multă presiune atunci când periați dinții sau dacă aveți o periuță cu peri prea tari/rigizi, atunci veți îndepărta straturile protectoare de pe dinți și veți expune canalele.Alimentele reci sau fierbinți pot ajunge apoi la nervii dinților, cauzând dureri. De asemenea, un periaj în direcția greșită poate favoriza retracția gingivală, cu expunerea succesivă a rădăcinii dentare sensibile.

Mâncare acidulată:

În cazul în care aveți canalele nervilor expuse și consumați multe alimente cu acizi- cum ar fi sosul de roșii, grapefruit, kiwi sau murături, acestea pot cauza dureri.
Scrâșniți din dinți:
Un obicei foarte des întâlnit care are efect abraziv asupra suprafeței dinților. Acest obicei expune canalele nervilor, iar când varii alimente ajung la acești nervi, veți simți durere. Folosirea pastei de dinți pentru albire pe bază de bicarbonat sau alte particule abrazive.

Apa de gură:

Daca folosiți foarte des apa de gură pentru a vă păstra o respirație proaspătă, aceasta poate, mai ales dacă conține alcool, să dizolve straturile protectoare ale dinților.
Care credeți ca este principala cauza a sensibilitatii dentare? Scrieti-ne intr-un comentariu mai jos.
Desigur, cauzele sensibilității dentare nu se opresc aici, exista nenumărate motive pentru care aceasta poate apărea.
De aceea, medicii nostrii specialiști va așteaptă cu drag in clinica noastră dentara.
Contact
Bună ziua, cum vă putem ajuta ?